martes, 24 de noviembre de 2009

Necessitats Humanes

En la classe del dia nou de novembre vam traballar a classe la piràmide de les necessitats humanes presnetada per Maslow a la classe de teoria de fonaments de psicologia.


Maslow deia que el comportament humà és el resultat que tenen les persones de cubrir les seves necessitats.

Maslow va presentar les diferents tipus de necessitats dividides en una piràmide, començant per abaix, esta les fisològiques o necessitats bàsiques que són les de menjar, veure, etc. Després venen les de seguretat, és a dir, tenir refugi (casa), etc. Seguidement estan les de amor i familia, seguides de l’estima (autoestima, etc) i per ultim les de autorealització.

Després en una classe de pràctiques amb l’Ernest, vam treballar els comportaments orientats a la satisfació de les necessitats humanes que es dividien en tres:

els comportaments constructius (l’individu adquireix cubrir una necessitat i thotom surt beneficiat), els comportaments destructius (adquireix la necessitat però algú surt perjudicat) i els comportaments fallits (no s’adquireix la necessitat).

Després vam fer un exercici en que consistia en posar un ejemple de cada un d’aquets comportaments aplicats a cada una de les necessitats de Maslow i en el cas dels comportaments fallits teniem que posar una solució.

Això de les necessitats humanes ho he trovat molt interesant i sobretot el que diu Maslow:

no hi ha cap cultura que satisfaci totes les necessitats proposades.

Això em va fer pensar i baix pensar que qui diu cultura, actualment pot dir estat. Pues baix pensar en si havia algun estat que satisfes totes les necessitats, per començar, tots els paissos del terçer mon com els paissos de l’america del sud, africa i bona part d’asia no compleixen els més basics com els de les necessitats bàsiques i seguretat, alguns incompleixen els de l’estima i fins i tot alguns arriben a l’autorealització. Després baix pensar en els altres paissos desenvolupats com Estats Units i d’altres que cobreixen casi totes les necessitats, però el que em pregunto jo és, si es podria dir, que Estats Units no cobreixen la necessitat de seguretat respecte ha la salut ja que no tenen seguretat social? és a dir, si no tens diners a Estats Units no tens possibilitat a la satisfacció de la salut?

També he trovat mol interessant la necessitat de autorelaització i e buscat informació al respecte. Segons Maslow, per poder tenir coberta aquesta necessitat fa falta que previament tinguem totes les altres necessitats cobertes. Malow també deia que mol poca gent aconsegueix ser autorealitzada però va elvorar una llista de qui ell creia que ho era com Albert Einstein, i altres personatges famosos que Maslow deia que compartien una serie de caracteristiques en comu per ser autorealitzats:


-centrats a la realitat: podem distingir el que és fals de la veritat o realitat.

-centrats en el problema: ens enfrentem als problemes en virtut de les seves solucions

-percepció diferent dels significats i els objectius


per tant, quan aconseguim autorealitzarnos aconseguim molts avantatges en la vida.

2 comentarios:

  1. Hola!

    Adrià tienes mucha razón en la cultura de los países, ninguno que pueda pensar, cubre todas las necesidades, ni las básicas como decias de los subdesenvolupados como los EEUU, que tanto que galardean de país, y luego lo básico, como eria la seguridad social, tampoco la tienen, pero segun dice el nuevo presidente, Obama, quiere cambiar eso... si es así... deveriamos de seguir investigando.

    Saludos, Javier

    ResponderEliminar